2014-08-02 16:51 #0 av: lollonr4

När du ska designa ditt dockskåp kan det vara lite klurigt att komma på vad du ska göra med det. Här kommer fem tips på hur du kan få inspiration till att designa ditt dockskåp.

1.Tänk i teman kanske du bestämmer att varje rum ska innehålla olika teman så som Tv rum ska ha temat indiskt. Då kan du exempelvis gå in på google och googla indisk hem design och då dyker lite av varje upp. Ett typiskt indiskt hem brukar basen vara varma och mörka färger med en massa färg klickari form av gardiner, kuddar, mattor eller tygskynken   

2.Ibland kan det kännas originellt och tråkigt att göra som alla andra men då kan du sticka ut med att till exempel designa efter naturens resurser. Använd pinnar, stenar, kortar eller torkat gräs bara din fantasi sätter gränser. Du kan också göra ett  fantasi dockskåp som är inspirerat av godis (Hans och Greta).

 3.Du kan också bli inspirerad av någon kändis och försöka designa dit dockskåp efter hur den personen har det i sitt hem.

4.Att gå ut på olika inrednings sidor/bloggar exempel Ikeas hemsida kan vara en stor inspirations källa.

5.Försök bygga,sy,virka också vidare så mycket som möjligt själv det kan göra så att ditt skåp känns personligt och det behöver inte kosta dig skjortan då denna hobbyn kan kosta rätt mycket pengar.      

Smaken är som baken alla gillar olika och det är väl tur eller hur? Med alla olika inspirations källor kan vi skapa helt nya designer. Och inspirera andra som i sin tur skapa sin generation av design. Det tar aldrig slut även om det kan kännas som om fantasin har torkat ut ibland.