Allmänt

Detaljrikt dockskåp

2014-01-25 14:08 #0 av: [Hallons]

Vi alla vill väl ha ett detaljrikt dockskåp? Ju mer detaljer, desto mer levande blir dockskåpet. Men det kan även vara svårt att veta vad man ska köpa eller göra för detaljer. Här kommer tipsen du behöver...

Ett detaljrikt dockskåp gör att åskådaren finner dockskåpet som mer intressant och vackert. Jag själv fastnar alltid för de dockskåpen med detaljerna, än det utan. Men självklart kan det vara väldigt svårt att veta vilka detaljer man kan ha. Här har du tipsen.

Skrivaren: Självklart skriver alla, någon gång. Och då borde väl dockskåpets invånare också göra det? För att fixa till den lilla extra detaljen som gör att det ser ut som att någon bor i dockskåpet behöver du ett papper. Pappret klipper du ut så att det blir i rätt skala, tänk ett vanligt ritpapper fast för dockhusets skala. Klottra lite bokstäver eller liknande på pappret. Hitta nu en passande burk i rätt skala. Du kan också försöka göra en, eller beställa en från en bra hemsida. Klistra gärna på ett papper på burken. Nu börjar det hela, få burken att likna en burk med bläck.


Boken: Självklart läser vi människor, så vad stoppar dockorna i dockhuset från att göra det? Vill du göra en egen bok behöver du en träbit som du målar i vitt, vitt som lakan. Träbiten ska vara en rektangel. På kortsidorna skär du raka linjer längs med. Sedan plåstrar du om "boken" som en vanlig bok. Alltså kort och långsidorna ska inte han något på sig. Pappret som klär boken med ska likna en riktig boks papper utanpå. Skriv gärna bokens titel för skojs skull.

Lister sitter bra: Lister runt fönster och dörrar är enligt många ett måste. Detta är väldigt fint och ger dockhuset en bra detalj! Det enda du behöver är hårdare papper eller smala trä "plankor" Mät ut rätt storlek till fönster och väggar. Sedan kan du sätta dit dem med pistol-lim eller vanligt flytande lim. Matchar du listerna vid springorna och fönster-listerna blir det ännu snyggare! 

Skalet: Självklart räknas utsidan på ditt dockskåp. För att lystra upp det kan du ta vanliga färger, ex vit. Limma då fast lite grus och gärna lite slingor av plast-blommor för att få det verkligt. Måla även gärna med lite blyerts på olika håll och kanter för att efterlikna den smutsiga tonen. Annars kan du limma på större platta stenar om du vill att det ska vara ett stenhus. Annars kan du göra eller köpa tapet som liknar rött tegel. Vill du göra eget tegel tar du ett röttbrunt papper och ristar in lingerna, sedan fyller du i med en brun penna eller klistrar på grus. Du kan också sätta på träskivor, glöm inte att limma på lite grus längst ner så att det ser extra verkligt ut. Ett tips kan vara att göra huset lite smutsigt utanpå, då liknar det mer verkligt. Smutsa gärna ner fönsterkarmarna utanpå. Jag har också limmat på slingriga plast växter utanpå. Och det ser riktigt snyggt ut. Annars kan man söka på olika mönster och printa ut. 


Lycka till nu! 

Mvh EmiliaUppfödare av liten Rex i svart och havanna samt otter -  Nilvanas rexar                                    

Anmäl
2014-01-25 14:11 #1 av: Heå

aaa... kliar i fingrarna! Måste hem och fixa upp dockhuset Blomma

Mvh Hanna.                                                                                                          

Anmäl
2014-01-25 14:26 #2 av: VildaVittra

Fixat.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-01-25 14:30 #3 av: [Hallons]

#2 tusen tack! La in en till bild Förlägen

Mvh EmiliaUppfödare av liten Rex i svart och havanna samt otter -  Nilvanas rexar                                    

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.